74 YILLIK EMEĞİN ÜRÜNLERİNİ EVİNİN BALKONUNDA SERGİLEDİ

Nilgün KAYA
Ayvalık’ta yaşayan Nermin Güç (89) el sanatlarına yönelik 74 yıllık birikimini evinin balkonunda açtığı sergide vatandaşların beğenisine sundu.
Son 50 yılda çeşitli yardım kuruluşlarının düzenlediği kermeslere katıldı. Ankara ve Ayvalık’ta sergiler açan Nermin Güç, 1935 Ankara doğumlu. Enstitü mezunu ve Beden Terbiyesi kurumundan memur olarak emekli olan iki çocuk annesi Nermin Güç, 1950 yılından bu yana katıldığı el sanatları kurslarında önce öğrencilik, sonra öğretmenlik yaptı. 74 yıl boyunca dikiş, nakış , takı tasarımı, makrome, dokuma, ahşap, kumaş ve cam boyama, seramik, tüy çiçek dizaynı, doğadan malzemelerle dekoratif süs eşyaları üzerine çalıştı.
Bunun son sergisi olduğunu ve başka açmayı düşünmediğini söyleyen 89 yaşındaki Nermin Güç, son sergisini Şirinkent Sergi Salonunda
açmayı istemiş ancak olumlu yanıt alamayınca 1982’den beri yılın yarısını geçirdiği Şirinkent  2. Cadde 11/1 adresinde bulunan evinin balkonunda yaptığı birbirinden güzel el sanatı ürünlerini sergilemeye karar vermiş.