AYVALIK’TA AVRUPA KUŞ GÖZLEM GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Nilgün KAYA
Avrupa Kuş Gözlem Günü nedeniyle Ayvalık’ta, ulusal öneme haiz sulak alanları arasında yer alan Şeytan Sofrası Sulak alanında kuş gözlem etkinliği düzenlendi.

Kuşların yılda iki kere gerçekleştirdiği uzun ve zorlu göç yolculuğuna dikkat çekmek amacıyla her yıl 6-7 Ekim tarihlerinde  etkinlikler düzenlenen Avrupa Kuş Gözlem Günü için Başka Bir Okul Mümkün Ayvalık Kooperatifi (BBOM Ayvalık), Ayvalık Kuş Gözlem Topluluğu işbirliğinde kuş gözlem etkinliği gerçekleştirdi.

Fotoğraf Nedim Erinç

Ayvalık’ın ulusal öneme haiz iki sulak alanından  biri olan Şeytan Sofrası Sulak alanında 09.30-11.00 saatleri arasında düzenlenen etkinlikte Doğa Araştırmacı ve Kuş Gözlemcisi Kadri Kaya ile Uzman Biyolog Lider Sınav yönetiminde kuş gözlemi yapıldı.
Ayvalık ‘taki kuş türleri hakkında bilgi veren Kuş Gözlemci Kadri Kaya, Şeytan Sofrası sulak alanının ilan edilme sürecinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2006 yılından bu yana Ayvalık Kuş Gözlem Topluluğu olarak
Ayvalık’ta bilimsel veri topladıklarını belirten Kaya, ” Bu bilimsel veriler; inşaat ve turizm baskısı nedeniyle mevcut habitatların gittikçe kaybolduğuna işaret ediyor. Bu bilimsel verilerin toplanmasının doğa koruma anlamında önemi ortaya çıkıyor.” Dedi.
Uzman Biyolog Lider Sinav, “Türkiye’de kayıtlı 500 kuş türü var. Biyoçeşitlilik bakımından Türkiye diğer Avrupa ülkelerine göre öne çıkan bir ülke. Türkiye ‘de bulunan kuşları göz döneminde, yaz döneminde ve yıl genelinde bulunan türler kategorilendirebiliyoruz.” Dedi.
#gazeteayvalık
#ayvalıkkuşgözlemtopluluğu
#avrupakuşgözlemgünü
#ayvalıkbbom
#başkabirokulmümkünayvalıkkooperatifi
#kadrikaya
#lidersinav
#nedimerinç