MÜBADİL TORUNU YUNANLI FOTOĞRAFÇI ‘ KAHVEHANELER’ SERGİSİNİ AYVALIK’TA MÜBADİL TORUNUNUN KAHVESİNDE AÇTI

Nilgün KAYA

Yunanistan’ın Lesvos Adası Midilli kentinden, mübadil torunu Fotoğrafçı Babis Stylianidis, ‘Doğudan Batıya Kahvehaneler’ adlı fotoğraf sergisini Ayvalık ‘ta mübadil torunu Suat Kaçak’a ait Şeytanın Kahvesi ‘nde açtı.

Rebetiko Grubunun müzik dinletisi eşliğinde bugün açılan sergi 17 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.

Midilli Fotoğraf Derneği (FEM) ve Hellenik Fotoğraf Derneği (EFE) üyesi olan Babis Stylianidis uzun yıllar FEM başkan yardımcılığı yaptı. Sergiyi pandemi nedeniyle birkaç yıl gecikmeli açtıklarını belirten Babis Stylianidis, “Özellikle Şeytanın Kahvesi Gibi özel bir yerde bu sergiyi açabildiğime seviniyorum. Çünkü burası ile ilgili çok hatıralarım var. Sergimde Ayvalık’tan, Midilli’den, Yunanistan’dan, Mısır’dan, Fransa’dan, Hollanda’dan, İstanbul’dan fotoğraflar var. Fotoğraflar vasıtasıyla bir takım semboller vasıtasıyla sosyal yaşamı anlatmak istedim bu sergimde.” Dedi.

Sergiye mekan olan Şeytanın Kahvesi’nin sahibi Suat Kaçak, “Ege’nin iki yakasında mübadil torunları olarak Bu sergiyi daha evvel düşünmüştük pandemi nedeniyle gerçekleştirememiştik. Sonra ilk fırsatta ortam düzeldi. Haberleştik, bu sergiyi gerçekleştirdik.” Dedi. Fotoğraflar, beğeni topladı.