ATO’DAN EGE’NİN KARŞI YAKASIYLA ‘KÜLTÜREL VE TİCARİ İLİŞKİLERİ’ ARTTIRACAK HAMLE

Nilgün KAYA

Ayvalık Ticaret Odası, Yunanistan ‘ın Lesvos Adası ‘nda düzenlenen ‘Kuzey Ege ve Türkiye arasındaki Kültürel ve Ticari ilişkiler’ konulu toplantıya katıldı.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar

Yunanistan Kuzey Ege Adaları Bölge Valisi Konstantinos Moutzouris ile Kuzey Ege Adaları ve Midilli Ticaret Odası Başkanı Evangelos Myrsinias’ın konuğu olarak 19 Ekim Cumartesi günü Lesvos Adası Midilli kentine giden Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uçar, Yunanistan Kuzey Ege Valisi Konstantinos Moutzouris, Midilli Belediye Başkanı Panagiotis Christofas’ı ve Midilli Ticaret Odası Başkanı Evangelos Myrsinias’ı 1-2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek 19. Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat ve Turizm Festivali’ ne davet etti.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar ve Midilli Ticaret Odası Başkanı Evangelos Myrsinias
Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar ve Midilli Belediye Başkanı Panagiotis Christofas

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar,”Kuzey Ege ve Türkiye arasındaki Kültürel ve Ticari ilişkiler’ konulu toplantıda; turizm faaliyetleri , adada bulunan 300 adet Osmanlı eserlerinin mevcut durumu ve iyileştirilme aşamaları, gastronomi turizmi, Türk Yatırımcıların gelebilmesi için yatırım koşullarının iyileştirilmesi, gıda ihracat ve ithalatının Ayvalık üzerinden yapılması, Ayvalık’ta yapılan erken zeytin hasat festivalinin, bir benzerinin hasat sonu festivali şeklinde yapılması, gayrimenkul yatırımlarının kolaylaştırılması gibi konular hakkında görüşüldü. Domatesi 3500 kilometre öteden getiriyoruz niye Ayvalık’tan almıyoruz gibi konuşmalar oldu. Ben Ayvalık Ticaret Odasının ve bizlerin iki halk arasındaki dostluğu ve ticareti geliştirmek için elimizden geleni yaptığımızı söyledim ve konuşmanın sonunda başarı ancak birlikte çalıştığımız zaman elde edilebilir dedim. Midilli Ticaret odasının Ayvalık ticaret odasını ziyaret ettiği sırada söylemiştim. Biz sizin bıraktıklarınızın hepsine burada çok iyi bakıyoruz ve hepsini canlandırdık. Tarihi doku ve geride bıraktığınız hatıralar yaşamaya devam ediyor. Bizden de çok insan midilli adasına gezmeye geliyor. Bizim de orada olan hatıralarımızın ve mirasımızın canlandırıldığını görmek ve oraları gezmek isterler demiştim. Bu toplantıda çok güzel bir sunum yaptılar. Osmanlı’dan kalan 300 tarihi eseri tespit etmişler ve restorasyon çalışmalarına başlamışlar. Toplantıda

Ayvalık’ta bu yıl 19.sunu yapacağımız Uluslararası Zeytin Hasat ve Turizm Festivaline davet ettik. Misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. ” Dedi.

#gazeteayvalık#ayvalılticaretodası#midilli#kuzeyege#turizm#kültürelilişkiler