AYVALIK BELEDİYESİ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi Eylül ayı olağan toplantısı, 5 Eylül Çarşamba günü Orhan Peker Sanat Galerisi’nde yapıldı. Pateriça’da yaşanan orman yangını sonrası konuyu Büyükşehir Belediye Meclisine taşıyarak Tabiat Parkının korunması için giriş ve çıkışların kontrol altına alınmasını isteyen Başkan Gençer, Bakanlığa da yazarak talepte bulunduklarını söyledi.

Belediye meclis üyeleri Halil Gür, Ufuk turan, Aydın Derinova, Muhittin Tüfekçi, Firdevs Türkyılmaz’ın mazeretleri nedeniyle katılamadığı toplantıda, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kaldığını belirten Başkan Rahmi Gençer, öğrenciler ve aileleri ile öğretmenlerin iyi bir eğitim yılı geçirmelerini diledi.

“TABİAT PARKIMIZIN KORUNMASI İÇİN BAKANLIĞA TALEPTE BULUNDUK”

Ayvalık’ın bayramda görülmemiş bir yoğunluk yaşadığına dikkat çeken Başkan Gençer, “ Ayvalık beklediğinden çok daha fazla kalabalıkla karşılaştı. Uzun süren bir yoğunluktu. Öncelikle belediyede çalışan kardeşlerimize teşekkür ediyorum çünkü zor bir işi başardık. Ayvalık tarihinde böyle kalabalık olmadı, emniyetten aldığım bilgiye göre,  nüfusun 700 bine yaklaştığı söylendi, bu da bugüne kadar görülmemiş bir kalabalıktı. Tabii ki aksaklıklar ve sıkıntılar oldu. Aynı yoğunlukta olmasa bile ilgi alaka devam ediyor. Öncelikle bize destek veren emniyet, jandarma teşkilatı ve kamu çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ortak çalışarak bu kalabalıktan çıkacak zararı en az şekilde atlattık. Çadırlarla ilgili sıkıntılar oldu. Özellikle ormanlık alanda çadır kurulmasının ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz, müdahale edildi ama yeterli başarı sağlanamadı. Tabiat parkımızın artık tehlike altında olduğunu biliyoruz. Şeytan Sofrası altı ve Pateriça özellikle tehdit altında. 25 gün önce Pateriça da yangın oldu, bir kişi şüpheliydi ama sonucu bilmiyorum. Bizim istediğimiz Tabiat Parkına girişlerin yapıldığı 6-7 noktada, Orman Bakanlığı tarafından giriş kapısı yapılması ve neden geldiklerinin öğrenilmesi, bu kamerayla yapılabilir. Caydırıcı olur. Tabiat parkında mangal yakılmayacağı yakıldığı takdirde cezasının olduğu belirtilmeli. 19 bin 700 hektar olan Tabiat Parkında ormanlık ve zeytinlik alanlarımız var.  Korunması için Bakanlığımızla gerekli yazışmaları yaptık, belediye olarak istekte bulunduk. Bu giriş kapılarının yapılmasını bekliyoruz” dedi. 

Toplantının ilk gündem maddesi olan; 5393 Sayılı Belediye kanunu 49. maddesi uyarınca gerekli düzenlemenin yapılması konusunda verilen bilgide, geçen ay elektronik belge sistemine yapılan geçiş ile sisteme uyum sağlamak için yapılması gerekli değişiklikler anlatıldı. Ayvalık Belediyesi organizasyon şemasında Kültür İşleri Müdürlüğü isminin Kültür Müdürlüğü olarak değişmesi konusunun ardından memur dolu kadro değişikliği konusu görüşüldü. 2019 Mali yılı gelir tarifesi ile 2019 Mali gelir gider bütçesinin görüşülmesi tarife ile bütçe komisyonlarına havale edildi. Meclise sunulan önerge ile toplantının 6’ncı maddesi olarak gündeme alınan ‘Şeytan Sofrasındaki iki parselden biri olan parselin 10 yıllığına kiralanmasına yönelik ihale’ için yetkinin Encümene verilmesi oy birliği ile kabul edildi. İmar Komisyonundan gelen 5 konunun görüşülmesiyle devam eden toplantıda, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen 7 konu ile ilave bir maddenin görüşülmek üzere komisyona sevk edilmesiyle toplantı sona erdi.