Türkiye’nin sekiz cam üfleme üstadından biri olan Harun Veysel Gümüş, Ayvalık Bahçeşehir Koleji’ndeki öğrencilere, kum tanesinin cama dönüşme serüvenini anlatırken cam üfleme sanatını uygulamalı olarak gösterdi. 2 günlük eğitim çalışmasının ikinci günü velilere yönelik olacak.
Kumdan cama camdan sanata giden zorlu yolda 38 yılını geride bırakan Harun Veysel Gümüş, unutulmaya yüz tutan sanatlar arasındaki cam üflemeyi, okullarda öğrencilerle buluşarak anlatmayı kendisine misyon edindiğini belirtti. 23 Mart Perşembe günü Ayvalık Bahçeşehir Kolejine gelen Cam üstadı, birinci sınıflarla başlanan etkinlikte gün boyu kolejin tüm öğrencilerine cama şekil vermeyi gösterdi. Cam üfleme sanatı ile ilgili teorik bilgileri pratiğe geçirerek öğrencilere keyifli ve ilgi çekici bir atmosfer oluşturan Harun Veysel Gümüş, etkinliğin ikinci gününde velilere bilgi vereceğini belirtti.
“YAPILMAYAN BİR İŞİ YAPIYOR, TANINMAYAN BİR İŞİ TANITMAYA ÇALIŞIYORUM”
Cam üstadı Gümüş, “Okudum unuttum, gördüm hatırladım, yaptım öğrendim zihniyeti ile ders kitaplarındaki konuları okullarda uygulamalı olarak anlatıyorum. Dokunularak anlatılan her şeyin çocuklarda derin iz bırakacağını düşünüyoruz Bahçeşehir Koleji ile Evliye Çelebi misali Türkiye’yi karış karış dolaşıyorum. Türkiye’de tamamen geleneksel olan, bize ait olan bir sanattır. Dünyaya bizden yayılmıştır cam üfleme sanatı fakat kaybolmaya yüz tutmuştur. Geleneksel olan bu sanatı olabildiğince geniş kitlelere yayma çabası içindeyim. Kendimi anlatmakta sıkıntı yaşıyorum. Yapılmayan bir işi yapıyorsunuz, tanınmayan bir işi tanıtmaya çalışıyorsunuz ama insanlar tanıdıktan sonra kesinlikle vazgeçilmez bir iş” dedi.