Deniz turizmi faaliyetlerindeki sorunlar bu toplantıda ele alındı

Nilgün KAYA

Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı turizm bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bölgedeki deniz turizm sektörünün sorunlarının ele alındığı toplantıda yapılan faaliyetlerde insan sağlığı, deniz çevresi ve doğal kaynakların korunması ve deniz kirliliğinin önlenmesi konuları üzerinde duruldu.

Ayvalık Liman Başkanı Fırat Çengel, Ayvalık ilçe Kültür ve Turizm bürosu sorumlusu Ömer Şancı, Sahil Güvenlik Ayvalık Karakol Komutanı Yüzbaşı Onur Şen, Ayvalık Sahil Güvenlik Kolluk Destek tim Amiri Emre Yiğit ve deniz turizm sektör temsilcilerinin katılımıyla turizm sezonu öncesi kentteki sorunlar ve sorunların yaşanmaması için alınması gereken tedbirlerin ele alındığı toplantı Ayvalık Ticaret Odası Salonunda gerçekleştirildi.

Sahil Güvenlik Ayvalık Karakol Komutanı Yüzbaşı Onur Şen, “Hepimizin niyeti önümüzdeki 9 günlük bayram tatili ve yaz sezonunu kazasız sıkıntısız anlatmamız, tabi sezonu geçirirken uymamız gereken mevzuat ve hükümler var. İletişim halinde olalım. Ortak iletişim kanalı oluşturmak ve bir olay vuku bulduğunda oradan bilgi paylaşımı yapmak istiyoruz, sorunların çözümü için en kısa sürede reaksiyon almamız önemli. Odak noktamız deniz turizmi” ifadelerini kullandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığının çalışmaları ve Ayvalık ‘ta yaşanan problemleri içeren bir sunum yapıldı. Ayvalık Sahil Güvenlik Kolluk Destek tim Amiri Emre Yiğit, “En önemli amacımız insan güvenliği ve sağlığı. Ayvalık’ın karayolu trafiği çok yoğun. Kaymakamımızın girişimi ile Yolcu motorlarının seyrini arttıracak bir çalışma içindeyiz. İskeleye bağlama yapmazsanız süreç daha iyi işler.” İfadelerini kullandı.

Toplantıda; Özel tekneler ve gezi teknelerle yolcu taşıyanların başta kimlik bildirimi ve kapasite aşımı olmak üzere dikkat etmesi gereken hususlar, Su üstü spor merkezlerinin uyması gereken parkurlar konusunda bilgi verildi.

Geçtiğimiz Badavut, sarımsaklı ve Altınova da çok fazla boğulma vakası gerçekleştiği ve alınan tedbirler kapsamında bu hafta can kurtaran karın göreve başlayacağı, Su sporları ,su altı işletmeleri ve plaj işletmelerinde gümüş eğitimli en az iki can kurtaran olması ve yüzme alanları içinde yüzülmesi gerektiğine dikkat çekildi. Tekneler için Atık alım tesisi oluşturulduğunu ve 15 gün sonra faaliyete geçeceği, tesise giremeyen teknelerden vidanjör yardımıyla atıkların alınacağı belirtildi.

Gemilerin gemi adamları ile donatılmasına ilişkin yönerge açıklandı. Yönerge ile ilgili gerekli hazırlıkların yapılmasının sezonda sorunları önleyeceği belirtildi.

Liman içinde hız limitine dikkat edilmesi istendi. Yüzme alanlarının belirleneceği ve yayınlanacağı bildirildi.