Nilgün KAYA
Ayvalık açıklarında Hint Okyanusu’nda yaşayan zehirli bir balık türü olan aslan balığı ve kaz boynu deniz kabuğu görüntülendi.
Ayvalık’ta Ağustos ayında ilk kez mavi ıstakoz görüntüleyen Su Ürünleri Mühendisi ve profesyonel dalgıç Nedim Kartal, Ayvalık kara ada açıklarında Volitan Aslan Balığı ile Latince ismi Lepas Anatifera olan Kaz boynu deniz kabuğu görüntüledi.
Aslan balığının Ayvalık ‘ta geçen yaz bir balıkçı ağlarına takıldığı söylendiğini ancak canlı olarak kendi ortamında ilk kez görüntülendiğini belirten dalgıç Nedim Kartal, Lepas anatifera’nın, dünya çapında okyanuslardaki yüzen ve atılan cisimlerde bulunan Barnacles sınıfından bir deniz kabuğu türü olduğunu ve deniz çayırlarını koruma amacıyla bırakılan tonozların üstünde bu deniz kabuğuna rastlandığını ve ilk kez Ayvalık’ta bu deniz kabuğunun görüntülendiğini ifade etti.