Nilgün KAYA
Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, halka buluşma toplantısının ikincisini 23 Şubat Cuma günü Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Salonu’nda düzenledi.
Güvenlik ve muhtar toplantısı ile birleştirilen halk toplantısında, ilçenin sorunları gündeme geldi. Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, Belediye Başkan vekili Gökay Bacan, İlçe Jandarma Komutan vekili Kd.Bşçvş Ramazan Kara, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, Sahil Güvenlik 80 Bot Komutanlığından Yüzbaşı Berat Ergün, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Sorumlu yardımcısı İsmail Akdoğan’ın yanı sıra kurum amirleri, muhtarlar, meslek odaları ve demokratik kitle örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Toplantıda, Cumhuriyet Meydanı’nda trafik konusunda karmaşa yaşandığı ve düzenleme gerektiği, Sarımsaklıda bazı cadde ve sokakların levhalarının eksik olduğu, motosiklet sürücülerinin kask takmadığı ve tehlikeli biçimde motosiklet kullandığı, köylerdeki suyun arsenik oranının insan sağlığına zararlı derecede yüksek olması, prina kokularının pencere, balkon kapısı açmayı engelleyecek düzeyde olması gibi konular gündeme geldi. Sokakta yaşayan köpeklerle ilgili ne gibi çalışmaların yapılacağı, Nikita deresindeki kirliliğin nasıl önleneceği, Küçükköy hastane yolunun neden yapılmadığı, Bağyüzü köyünde zeytinliklere ve fıstık çamlarına 700 metre mesafede yapılan mıcır şirketinin farklı bölgelerden aldığı izinlerle nasıl çalışabildiği gibi sorulara yanıt arandı.
“ÇOK FAZLA ÇAREMİZ YOK”
Sokakta yaşayan köpekler konusunda bilgi veren Belediye Başkan yardımcısı Gökay Bacan, belediye köpek barınağının kapasitesini doldurduğunu söyleyerek, “Ne yazık ki çare bulamadık. Köpekleri kanuni olmayan şekilde bertaraf edebiliriz ama bu kanunen de vicdanen de uygun değil. Gruplaşmaları engellemeye çalışıyoruz ama çok fazla çaremiz yok” dedi.
“ANNE BABALARIN DESTEĞİ OLMADAN BU İŞ ZOR ÇÖZÜLECEK”
Motosikletlerin kasksız ve tehlikeli biçimde kullanılması konusunda da Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, “Vatandaşlar, ana babalar yardımcı olmaz ise biz sadece motosikletleri kovalayarak çözemeyiz. Motorları bağlıyoruz ve çok büyük para cezaları veriliyor. Ama her nedense ana babalar, çocuklarının bu davranışına kayıtsız kalıyor seyirci oluyor. Anne babaların desteği olmadan bu iş zor çözülecek” dedi.
Altınova’da yapılması planlanan Gıda OSB hakkında bilgi verilen toplantıda, sokaklardaki çeşmelerin kullanım dışı kalması, ilçedeki bazı okullarda yaşanan fiziki sorunlar, bozuk yollar konuları da gündeme geldi. İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, uyuşturucuyla mücadele konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtirken, ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer önceki yıllarda olduğu gibi Milli eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleriyle birlikte çalışmalar yapabileceklerini ifade etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, ilçede çocuk istismarına yönelik herhangi bir olayın yaşanmadığını, yaşanmaması için her zamankinden daha hassas olduklarını ifade ederken Kütüphanede yaklaşık 5 bin kitabın okuyucu beklediğini belirten İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel Şahin, vatandaşları 27 Mart’ta düzenlenecek Kütüphaneler Haftası etkinliklerine davet etti.